Khalifah Project: Anak-Anak Rohingya

Wednesday, February 13, 2013 Xarruc 1 Comments


Selalunya kita tengok budak-budak berbekalkan resit derma di pasaraya mudah jer dapat RM10 berbekalkan ayat lembut dan muka bersih (bukan la nak merendahkan budak-budak tersebut, but lumrah diri ini serba kekurangan tak mudah percaya, haishhh, nak buang camne ntah perangai buruk yang satu ni). So for me, better give in to places/person which we can go and give it ourself.


Bulan ini aku and rakan-rakan bercadang nak buat one more event for rumah anak-anak Rohingya. Last time event was superb! Suka buat aktiviti macam ni (last time masa U jer, lepas tu hampehhhh). 


Event ni kitorang buat sekadar memberi sumbangan ikhlas setakat mana yang mampu, since ini antara rakan-rakan rapat jer. Alhamdulillah tak lama lepas itu, ada insan lain yang sudi memberi selain pemberian ikhlas barang-barang dan wang, bertambah rezeki budak-budak Rohingya tersebut. 


Atas permintaan Puan Pengetua and Ustaz, aku terpaksa besarkan watermark and cannot put in any address or contact number. Why? Because Puan and Ustaz tak pernah meminta-minta, tapi ada yang memanipulasi gambar-gambar and info untuk kepentingan sendiri (tak sangka ada jugak spesies gini, huh!).













Hope to give smile to those kids again~!



You Might Also Like

1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)