"KAWAN Biar Ramai, BUNGA Biar Satu, SPARE biar 3!

Sunday, December 19, 2010 Xarruc 4 Comments




Ada orang pernah bercakap dengan aku (ntah btl ker jujur, or main2 not sure... tapi mcm btl!). Katanya, hidup ni kita kena pandai. Berkawan biar ramai, bercinta biar satu, spare biar 3!. Perggghh, statement org bujang galak layan perasan.... Tak kira laki or pompuan, sama jer dua-dua pernah aku jumpa.
            Okay, fine, kawan memang aset berharga dalam life kita, bohong lar kalo xde even one single friend. Even hamster or beruk belaan tu pon bleh kira kawan. Kawan biar ramai, bantu kalo kawan memerlukan, dan give and take apa yang perlu dalam berkawan. Cuma, dalam berkawan ni, kengkadang timbul perasaan lain. Kalo tak ada bunga or kumbang dalam hati fine U should try on. Cuma kalo dah ada, tapi timbul keperasanan nak try cuit hati, cuba2, mana la tau ada chance yang ni lagi bagus ker, lagi baik ker.... Bak kata org ni mencuba selagi belum pasti tu, tak rugi. Mana satu yang ko nak!!?? So in this term, what do you think;
"Kawan biar ramai, bunga biar satu, spare biar 3 (or lbh...)"



:: Credit :: Copyright of photo/photos is not mine, but belongs to respective owner/owners ::
:: source :: Google ::

You Might Also Like

4 comments:

EDY said...

haha..nice statement..pempuan pn ada ke cakap cmtuh??slalu laki je rasanya..haha

Xarruc said...

@Edy. hahaha~~ slalu lelaki jer ker, hehehe... ada, pmpn pon ada...

spare biar 4 laaa (spare 4) hehehe

Xarruc said...

hahahaaa~~
tamak dowh!